Skip to Navigation

Seneste nyt

Fra understøttende til behandlende ernæring – den medicinske ernærings fremtid.

Vores forskning er baseret på vores ekspertise inden for understøttende ernæring og bevæger sig i retning af at realisere det store potentiale for at udnytte ernæringsbaseret videnskab i forbindelse med klinisk behandling. Ud over at tilbyde specialtilpasset ernæringsmæssig støtte til fejlernærede patienter ønsker vi også at udvikle ernæring, som kan bidrage til at håndtere sygdomssymptomer, mindske risikoen for komplikationer og sågar hæmme sygdomsprogression.
 

Synkebesvær

Vi har for nylig opnået betydelige fremskridt inden for dysfagi ved hjælp af Nutilis – et fortykningspulver med amylaseresistente egenskaber beregnet til patienter med synkebesvær. Når man fortykker flydende ernæring, er der mindre risiko for, at patienten kløjes i maden, og dermed bliver det mere sikkert at synke. Udfordringen bestod i at give det stivelsesbaserede pulver bedre amylaseresistens i munden. Vores forskere udviklede et nyt koncept på baggrund af deres grundlæggende forståelse af de hydrokolloiders fysikokemiske og reologiske egenskaber og den måde, de interagerer på. Nutilis' sikkerhed er blevet bekræftet i et toleranceforsøg, mens in vitro- og in vivo-virkningsstudier har demonstreret, at produktet bevirker, at fødevarers konsistens opretholdes bedre i munden.

Læs mere om Nutilis her.


Hjælp til at genvinde styrken

En af vores største udfordringer i forhold til at hjælpe virkelig syge eller ældre patienter er at imødekomme problemet omkring appetitløshed. Deres manglende evne til at spise tilstrækkeligt kan føre til mangel på proteiner og efterfølgende underernæring. For at løse dette compliancemæssige problem udviklede vi 'Compact'-konceptet til Nutridrink. Denne variant indeholder mere næring pr. milliliter end øvrige tilskudsdrikke – en ernæringsmæssig komplet formulering med 12 g protein og 300 kcal i en 125 ml flaske. Compact er det produkt på markedet, der indeholder mest næring i den mindste volumen og er et stort fremskridt for sårbare patienter og deres plejere. Senest har vi også udviklet en særlig proteinrig ernæringsdrik – Nutridrink Compact  Protein – med hele 18 g protein og 300 kcal i 125 ml.

Læs mere om Nutridrink Compact her.