Skip to Navigation

Medicinsk Ernæring

Det er i stigende grad anerkendt, at medicinsk ernæring er en vigtig del af behandlingen af den enkelte patient.

Medicinsk ernæring har ikke til formål at behandle sygdomme, men læger og diætister anvender det i vid udstrækning som et supplement til den traditionelle medicinske behandling og som en metode til at ruste patienter til at kæmpe imod deres tilstand eller bevare deres styrke.


Mange medicinske tilstande kan bedre behandles, når patienten får en specialtilpasset kost, som er tilpasset deres unikke omstændigheder. Nogle gange kan en begrænset appetit være fysisk betinget, f.eks. hos stroke-patienter, som finder det svært eller umuligt at synke, eller hos børn med neurologiske handicap. Nogle gange er problemet ganske enkelt, at man indtager for lidt føde på grund af den appetitløshed, som ofte optræder hos cancerpatienter og ældre mennesker. Nutricia tilbyder løsninger og støtte til mennesker i disse situationer i en lang række plejemiljøer f.eks. på hospitaler, plejehjem og i eget hjem.


I særlige tilfælde, som ved svær komælksallergi hos spædbørn og hos patienter med sjældne medfødte stofskifteproblemer, vil det ikke bare være gavnligt at følge en specialtilpasset kost under medicinsk vejledning – det vil også være vigtigt for at opretholde et godt helbred. En hypoallergen modermælkserstatning kan være den eneste metode til at håndtere symptomer på komælksallergi hos spædbørn. På samme måde kan en specialfremstillet aminosyreformulering være nøglen til at opretholde en korrekt stofskiftebalance livet igennem hos en patient med f.eks. PKU eller MSUD.


Uanset om man bekæmper generel underernæring eller yder mere specialiseret støtte inden for sygdomsområder som diabetes, sarkopeni, KOL, liggesår eller sågar neurologi, giver medicinsk ernæring lægerne flere kort på hånden i forhold til at håndtere deres patienter. Derudover giver det patienter verden over mulighed for at få en bedre livskvalitet.