Skip to Navigation

Historie

About Nutricia - History

Vores historie strækker sig mere end 100 år tilbage i tiden. Virksomheden blev grundlagt i Holland i byen Zoetermeer og var oprindeligt specialiseret i modermælkserstatning. Her blev der produceret laboratoriesyntetiseret modermælkserstatning, som kunne opfylde forskellige spædbørns behov.

I 1905 skabte Nutricia et nyt koncept i form af specialiseret medicinsk ernæring og udviklede særlige ernæringsprodukter som mælk med lavt sukkerindhold til diabetikere og jodberiget mælk til folk, der led af struma.

Efterhånden begyndte Nutricia at fokusere mere og mere på at udvikle ernæringsprodukter på baggrund af forskning. I 1946 åbnede Nutricia den første separate forskningsafdeling på sit laboratorium. I 1950 blev der hyret diætister, som kunne formidle medicinsk information til læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale. De videnskabelige fremskridt i 1960'erne førte til udviklingen af ernæringsprodukter til hospitaler og lanceringen af Nutri 2000 – en komplet ernæringsløsning til kronisk syge, der havde alvorlige problemer med at indtage almindelig mad.

I 1990'erne opkøbte Nutricia de specialiserede virksomheder SHS International (Storbritannien) og Milupa (Tyskland) og fik dermed ny ekspertise inden for områder som medfødte stofskiftesygdomme og svær komælksallergi. Sammen med det britiske varemærke Cow & Gate blev disse virksomheder bragt sammen under navnet Numico.
Da Numico i 2007 blev opkøbt af Danone, blev Numico-virksomhederne de to hurtigst voksende afdelinger: Danone Baby Nutrition og Nutricia Advanced Medical Nutrition. Nutricia er stolte af at være Danones mest specialiserede videnskabeligt baserede afdeling, som fokuserer på sundhedspleje og ernæringssupport til patienter og deres plejere over hele verden.