Skip to Navigation

Hvordan virker det

Læs mere om, hvordan Infatrini virker

Infatrini er en modermælkserstatning med et højt indhold af energi, protein og næringsstoffer. Den har et højere indhold af energi (100 kcal/100 ml), protein (2,6 g/100 ml) og mikronæringsstoffer end almindelig modermælkserstatning for at sikre et tilstrækkeligt indtag af alle næringsstoffer hos spædbørn, som har øgede behov eller et begrænset indtag. Infatrini er egnet som eneste kilde til ernæring og indeholder en unik sammensætning af prebiotika og nukleotider samt en fedtsammensætning bestående af lange flerumættede fedtsyrer.
Spædbørn kan have et begrænset peroralt indtag af forskellige årsager, hvilket kan føre til trivselsproblemer, hvis det ikke behandles. Det handler primært om øgede ernæringsmæssige behov eller manglende evne til at indtage tilstrækkelig ernæring til, at de kan få opfyldt deres ernæringsmæssige behov. Ved hjælp af næringstætte produkter som Infatrini kan man hjælpe spædbørn som disse med at få opfyldt deres ernæringsmæssige behov.

Infatrini indeholder også lange flerumættede fedtsyrer, arakidonsyre og docosahexaensyre (DHA) i en udformning og på et niveau, der svarer til modermælk. Den tilgængelige dokumentation peger på, at ernæringsmæssig tilførsel af lange flerumættede fedtsyrer er vigtig i spædbarnsalderen, og studier har vist, at det forbedrer den visuelle funktion og hjernens udvikling hos spædbørn, der er født til termin[1,2]. Indholdet af arakidonsyre og DHA i Infatrini er i overensstemmelse med internationale guidelines[3].

Derudover indeholder Infatrini den samme andel frie nukleotider som modermælk. Studier viser, at et tilskud af nukleotider kan forbedre immunfunktionen hos spædbørn, der er født til termin[4-7].

Infatrini indeholder også en unik sammensætning af prebiotika (galakto-oligosakkarider/lange frukto-oligosakkarider, GOS/FOS). Studier af spædbørn, som har fået Nutricia’s patenterede prebiotika blanding viser, at de forbedrer tarmfloraen ved at øge antallet af gavnlige bakterier (f.eks. bifidobakterier), reducerer antallet af patogener, og at de mindsker infektioner[8-12].

Infatrini har en lavere osmolalitet (350 mOsmol/kg H2O) end både beriget (op til 452 mOsmol/kg H2O)[13,14] og koncentreret modermælkserstatning (487 mOsmol/kg H2O)[15].

Referencer:

  1. Smithers LG, Makrides M. Effect of dietary long-chain polyunsaturated fatty acids in infancy on both visual and neural development. I: Fatty Acids in Health Promotion and Disease Causation. Watson RR, red. AOCS Press, Urbana:IL, 2009:349-77.
  2. Hoffman DR, Boettcher JA, Diersen-Schade DA. Toward optimizing vision and cognition in term infants by dietary docosahexaenoic and arachidonic acid supplementation: a review of randomized controlled trials. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids 2009;81:151-8.
  3. Koletzko B, Agostoni C, Carlson SE, et al. Long-chain polyunsaturated fatty acids (LC-PUFA) and perinatal development. Acta Paediatr 2001;90:460-4.
  4. Carver JD, Pimental B, Cox WI, et al. Dietary nucleotide effects upon immune function in infants. Pediatrics 1991;88: 359-363.
  5. Lasekan JB, Ostrom KM, Jacobs JR, et al. Growth of newborn, term infants fed soy formulas for one year. Clin Pediatr 1999;38:563-71.
  6. Martínez-Augustin O, Boza JJ, Del Pino JI, et al. Dietary nucleotides might influence the humoral immune response against cow's milk proteins in preterm neonates. Biol Neonate 1997;71:215-23.
  7. Pickering LK, Granoff DM, Erickson JR, et al. Modulation of the immune system by human and infant formula containing nucleotides. Pediatrics 1998;101:242-9.
  8. Moro G, Minoli I, Mosca M, et al. Dosage related bifidogenic effects of galacto- and fructo-oligosaccharides in formula-fed term infants. J Pediatr Gastroenterol Nutr 2002;34:291-5.
  9. Moro G, Arslanoglu S, Stahl B, et al. A mixture of prebiotic oligosaccharides reduces the incidence of atopic dermatitis during the first six months of age. Arch Dis Child 2006;91:814-9.
  10. Arslanoglu S, Moro GE, Schmitt J, et al. Early dietary intervention with a mixture of prebiotic oligosaccharides reduces the incidence of allergic manifestations and infections during the first two years of life. J Nutr 2008;138:1091-5.
  11. Bruzzese E, Volpicelli M, Squeglia V, et al. A formula containing galacto- and fructo-oligosaccharides prevents intestinal and extra-intestinal infections: an observational study. Clin Nutr 2009;28:156-61.
  12. Grüber C, van Stuijvenberg M, Mosca F, et al., MIPS 1 Working Group. Reduced occurrence of early atopic dermatitis because of immunoactive prebiotics among low-atopy-risk infants. J Allergy Clin Immunol 2010;126:791-7.
  13. Clarke SE, Evans S, Macdonald A, et al. Randomized comparison of a nutrient-dense formula with an energy-supplemented formula for infants with faltering growth. J Hum Nutr Diet 2007;20:329-39.
  14. Evans S, Twaissi H, Daly A, et al. Should high-energy infant formula be given at full strength from its first day of usage? J Hum Nutr Diet 2006;19:191-7.