Helse og motion for ældre
Der er mange måder at træne på
Det er aldrig for sent at begynde at træne. Fysisk aktivitet og muskeltræning øger det generelle velvære og nedsætter risikoen for at blive syg. Derudover er gevinsten også mindre risiko for at falde. Der er mange måder at træne på. Anbefalingerne for ældre er at være fysisk aktiv i mindst 30 minutter om dagen. En gåtur på 30 minutter i valgfrit tempo et par gange om ugen øger både muskel- og knoglestyrken samt konditionen. Derudover er udstrækningsøvelser en god måde at vedligeholde eller øge balanceevnen på, lav udstrækningsøvelser mindst 2 gange om ugen af mindst 10 minutters varighed. Gevinsterne ved at være fysisk aktiv er flere: mindre risiko for at blive syg, en bedre livskvalitet, mindre risiko for at falde og at man lever længere.
Hvis vejret ikke tillader en gåtur, eller hvis du ikke er i stand til at gå udenfor, er det bedre at røre sig indendørs end slet ikke at røre sig. Men pas på at tæpper, og andre ting du kan snuble over, ikke er i vejen. Træning udendørs giver dig frisk luft og sollys. Sollys er godt, da sollyset hjælper kroppen med at danne D-vitamin. D-vitamin er vigtigt for immunforsvaret og kan sandsynligvis medvirke til at styrke muskelfunktionen. Mental træning: Det er afgørende at holde hjernen i gang, når man er ældre. Krydsord, Sudoku, puslespil, bøger og magasiner er en rigtig god måde at holde hjernen aktiv på. Deltagelse i sociale sammenhænge og det at omgås andre er også en god ide. Har man ikke lyst til selv at tale, kan man altid bare sidde og lytte med.
-
Nutridrink ernæringsdrik
En kost, der suppleres med Nutridrink Protein, kan bidrage til at genvinde kræfterne og energien hos skrøbelige ældre eller patienter. Nutridrink Protein er en fødevare til særlige medicinske formål til ernæringsmæssig håndtering af sygdomsrelateret underernæring og skal anvendes i samråd med læge eller diætist.
Se vores udvalg -
Lækre proteinrige opskrifter med Nutridrink ernæringsdrikke
Når du tilsætter Nutridrink til retten, øger du rettens energi-, protein- og nærinsgsindhold, så maden i højere grad er næringsrig og energitæt.
Se opskrifter