• Morgenmad
  • Komælksallergi
  • Aftensmad
  • Frokost

Glutenfri grød med Pepticate

Snak altid med din sundhedsfaglige kontaktperson, hvis du anvender produktet som en del af en opskrift, da opvarmning/frysning kan ændre produktets næringsindhold.

Nem grød baseret på Pepticate. Ønsker du en glutenfri grød, kan du vælge imellem majsstivelse, rismel*, polenta, hel hirse eller boghvede.

Opskriften er udviklet af Nutricia til børn med komælksallergi.

*Fødevarestyrelsen anbefaler, at man varierer grøden og sørger for, at barnet ikke får risbaseret grød hver dag pga. indholdet af arsen.

Ingredienser til 1 portion

2 dl vand
1 ½ spsk. majsstivelse**
6 måleskefulde Pepticate-pulver

*Alternativer: 2 spsk. rismel (Risenta) eller 2 spsk. polentagryn eller 2 spsk. hel hirse eller 2-3 spsk. boghvedeflager.

Nutricias produkter er fødevarer til særlige medicinske formål. Skal anvendes under lægelig overvågning.

Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser
Del denne opskrift

FREMGANGSMÅDE

  • Bland vand og mel (boghvede, majsstivelse eller rismel) i en lille gryde.
  • Kog blandingen op, og lad den koge i et par minutter under omrøring.
  • Tag gryden fra varmen, lad vællingen køle lidt af og pisk derefter Pepticate i.
  • Lad vællingen køle til spisetemperatur, inden du giver den til barnet.
  • Kontrollér temperaturen ved at dryppe et par dråber af vællingen på indersiden af dit håndled.
  • Servér med frugtpuré og Pepticate blandet efter anvisningerne på bøtten, men spæd op med lidt ekstra vand for at opnå en mælkelignende konsistens.

Pepticate

Pepticate er en hyperallogen modermælkserstatning til spædbørn og børn med mælkeallergi. Den fremstilles af mælk, men mælkeproteinet er nedbrudt til mindre dele. Babyens immunforsvar genkender derfor ikke modermælkserstatningen som mælk, og der opstår derfor sjældent en allergisk reaktion. Pepticate er et højt hydrolyseret produkt.

Læs mere