• Aftensmad
  • Ketogen diæt og epilepsi

Pizza med tomat og ost

Snak altid med din sundhedsfaglige kontaktperson, hvis du anvender produktet som en del af en opskrift, da opvarmning/frysning kan ændre produktets næringsindhold.

Opskriften er tilpasset til forskellige ratio (ratio = fedt i forhold til kulhydrater + protein) for at kunne anvendes af så mange som muligt. Spørg din diætist, hvad der passer for dig.

Næringsindholdet i denne ret varierer lidt, afhængigt af hvilken ratio du vælger. Spørg din diætist, hvad du lige har brug for. Og husk at altid veje alle ingredienserne omhyggeligt.

Antal:
Opskriften er til en portion.

Nutricias produkter er fødevarer til særlige medicinske formål. Skal anvendes under lægelig overvågning.

Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser
Del denne opskrift

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 165 °C. 

Pizzabund

  • Bland KetoCal (og eventuelt mel) med olivenolie, piskede æg og vand i en lille skål og ælt sammen til en dej. 
  • Læg dejen på en smurt bageplade og tryk eller rul dejen ud til en cirkel på ca. 6 cm i diameter. 

Fyld

  • Bland tomater fra dåse, tomatpuré, grønne oliven og ost i en skål.
  • Spred fyldet over pizzabunden og drys med tørret krydderi.

Tilberedelse

  • Bages i en forvarmet ovn i 10-20 min. til pizzaen er fint gylden.

 

Ratio

Ratio
1 Pizza 4.1  3.1  2.1  1.1 
Tomater 20 19 20 22
Grønne Oliven g 0 0 8  15
Tomatpurè g 2 2 2 2
Hvedemel g 0 3 7  17
Revet ost 45+ g 5 9 11  17
Olie g 16 15 16  13
Ketocal pulver g 23 20 14  6
Piskede æg g 16 8 17  12
Vand g 5 5 5  5
Tørret urter fx oregano el rosmarin  0,5 0,5 0,5 0,5
         
Næringsindhold
kcal 349 331 340 286
Fedt g 34,7 31,9 31 22,3
Kulhydrater g 2 4 7,7 15,6
Protein g 6,6 6,5 7,7 6,6

 

Se hvordan man laver Pizza med tomat og ost

Velkommen til Nutricias kanal for dem, der er interesseret i eller allerede følger en ketogen diætbehandling. Her kan du finde mere information om, hvad den ketogene diæt er, og lytte til andres historier om, hvordan den ketogene diæt har fungeret for dem. Frem for alt håber vi, at du kan få inspiration og ideer til selve madlavningen fra vores opskrifter og madlavningsfilm.

Abonner!