• Vægttab og underernæring hos børn
  • Aftensmad
  • Frokost
  • Snack

Skinke og oste pirogger med Fortini Multi Fibre

Snak altid med din sundhedsfaglige kontaktperson, hvis du anvender produktet som en del af en opskrift, da opvarmning/frysning kan ændre produktets næringsindhold.

Ingredienser til 8 stk.

Dej

Fyld

  • ½ dl creme fraiche (38%)
  • 2 dl revet ost
  • 2 dl røget skinke i strimler (ca. 80 g)
  • 1 tsk. dijonsennep
  • ½ finthakket rødløg
  • 1 spsk. frossen/friskhakket persille
  • Sort peber og salt

Topping

  • 1 æg
  • 1 spsk. valgfrie frø som chiafrø, sesamfrø, solsikkefrø eller græskarfrø

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Varm Fortini Multi Fibre Neutral og græsk yoghurt i en gryde til ca. 37 grader.
  3. Hæld væske og gær i en røremaskine eller skål og rør til gæren er opløst.
  4. Tilsæt hvedemel og flagesalt og ælt dejen i nogle minutter. Lad dejen hæve i 30 minutter under et viskestykke. I mellemtiden kan fyldet klargøres.
  5. Bland creme fraiche, revet ost, skinkestrimler, sennep, finthakket rødløg og hakket persille i en skål. Tilsæt salt og peber og smag til. Sæt blandingen til side.
  6. Rul dejen ud til en stor firkant på en bradepande eller et skærebræt. Del firkanten i 8 aflange dele.
  7. Læg en klat fyld på hver del i den ene ende. Fold den anden side af dejen over fyldet og fæstn med en gaffel. Læg dem på bagepapir og lad dem hæve i 15 minutter.
  8. Pensl hver pirog med pisket æg og strø frø over. Bag i midten af ovnen i ca. 12 minutter til de er gyldne.

Fortini er fødevarer til særlige medicinske formål. Skal anvendes under lægelig overvågning.

Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser
Del denne opskrift

Vil du vide mere om indholdet i Fortini?