- Vægttab og underernæring hos børn
- Aftensmad
- Frokost
- Snack
Skinke og oste pirogger med Fortini Multi Fibre
Snak altid med din sundhedsfaglige kontaktperson, hvis du anvender produktet som en del af en opskrift, da opvarmning/frysning kan ændre produktets næringsindhold.
Ingredienser til 8 stk.
Dej
- 25 g gær
- 1 flaske Fortini Multi Fibre Neutral
- ½ dl græsk yoghurt 10%
- 5 dl hvedemel
- 1 tsk. flagesalt
Fyld
- ½ dl creme fraiche (38%)
- 2 dl revet ost
- 2 dl røget skinke i strimler (ca. 80 g)
- 1 tsk. dijonsennep
- ½ finthakket rødløg
- 1 spsk. frossen/friskhakket persille
- Sort peber og salt
Topping
- 1 æg
- 1 spsk. valgfrie frø som chiafrø, sesamfrø, solsikkefrø eller græskarfrø
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Varm Fortini Multi Fibre Neutral og græsk yoghurt i en gryde til ca. 37 grader.
- Hæld væske og gær i en røremaskine eller skål og rør til gæren er opløst.
- Tilsæt hvedemel og flagesalt og ælt dejen i nogle minutter. Lad dejen hæve i 30 minutter under et viskestykke. I mellemtiden kan fyldet klargøres.
- Bland creme fraiche, revet ost, skinkestrimler, sennep, finthakket rødløg og hakket persille i en skål. Tilsæt salt og peber og smag til. Sæt blandingen til side.
- Rul dejen ud til en stor firkant på en bradepande eller et skærebræt. Del firkanten i 8 aflange dele.
- Læg en klat fyld på hver del i den ene ende. Fold den anden side af dejen over fyldet og fæstn med en gaffel. Læg dem på bagepapir og lad dem hæve i 15 minutter.
- Pensl hver pirog med pisket æg og strø frø over. Bag i midten af ovnen i ca. 12 minutter til de er gyldne.
Fortini er fødevarer til særlige medicinske formål. Skal anvendes under lægelig overvågning.
Bedøm denne opskrift
0 anmeldelser